Çanakkale Şehitlik Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri: okul
PROGRAM

GELİBOLU YARIMADASI - KİLİTBAHİR - MECİDİYE TABYALARI - SEYİT ONBAŞI - ŞAHİNDERE ŞEHİTLİĞİ - MORTO KOYU - SEDDÜLBAHİR - YAHYA ÇAVUŞ ŞEHİTLİĞİ - ERTUĞRUL KOYU - ANZAK TEPESİ - 57. ALAY ŞEHİTLİĞİ - CONKBAYIRI - ŞEHİTLİK ABİDESİ

Gece 2:00 de Okul Bahçesinden alarak Çanakkale'ye doğru yola çıkıyoruz. Çanakkale feribot iskelesinde rehberimizle buluşup 25 dk deniz yolculuğu sonunda Kilitbahir ulaşıyoruz. 18 Mart 1915 Çanakkale deniz muharebesinde, Yarbay Mehmet Zekeriya Akgün komutasındaki 4. üncü ağır topçu  karargahının bulunduğu merkez tabya özelliği taşıyan Namazgah Tabyası dolaşıyoruz. Tarihe adını yazdıran kahramanlarımızdan Havranlı koca Seyid'in anıtının önünde Seyid onbaşının savaşın seyrini nasıl değiştirdiğini rehberimizden dinliyoruz. Ardından güney cephelerinde yaralanan askerlerin, tedavilerinin yapıldığı Şahindere şehitliğine gidiyoruz. Burada yatan 2177 Mehmetçiğimizin şehitliğini ziyaret ediyoruz.

Türk milletinin gurur kaynağı, Çanakkale muharebelerinde vatan için canlarını veren bütün şehitlerimizin adına dikilmiş olan Şehitler Abidesi, sembolik şehitler kabristanlığı ve muharebelerde yaşananları özetleyen 41 metre boyundaki Rolyefin yer aldığı Eskihisarlık tepesini ziyaret ediyoruz.  Güney cephesindeki turumuzu tamamlayıp öğlen yemeği molası veriyoruz.

Öğle yemeğinden sonra Kuzey cephesi turumuza başlıyoruz. Bugüne kadar sancağı bulunamamış kahraman 57. alayımızın 1992 yılında yapılmış temsili şehitliğini ziyaret edip bu alayın kahramanlıkları rehberimizden dinliyoruz. Daha sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün " BEN SİZLERE TAARRUZU DEĞİL ÖLMEYİ EMREDİYORUM" tarihi emrini verdiği 261 rakımlı tepeye çıkıyoruz.  Anzakların ele geçirmek için 8.5 ay uğraştıkları ve başaramadıkları, 19. uncu Tümen Komutanı, Arıburnu cephe komutanı ve 8 Ağustos 1915 tarihinde Anafartalar cephe komutanı olan Albay Mustafa Kemal'in, Gelibolu yarımadası kuzey cephesi muharebelerini sevk ve idare ettiği, bir top mermisi şarapneli ile saatinin parçalandığı, Conk tepe, Besim tepe ve Kocaçimen tepe olmak üzere bölgenin en stratejik öneme sahip Conk Bayırı'nıda gezdikten sonra turumuzu tamamlıyoruz.

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
TarihKişi BaşıÇocukTaksitler
11.05.20241000.00 TL-Taksitler »
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Ulaşım
Profesyonel Rehberlik Hizmeti
Seyahat Sigortası

Öğle Yemeği

 



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Tüm Kişisel Harcamalar

Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri



Notlar

İptal Şartları
Tatil Adası Turizm San.ve Tic. Ltd.Şti
Kayhan Mahallesi İnegöl Çarşısı No:14 Osmangazi/Bursa
02242240603


Bu çıktı 26.04.2024 19:30 tarihinde verilmiştir. Tatil Adası Turizm San.ve Tic. Ltd.Şti tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.